Persbericht: Wie gaat er mee naar buiten?

“Samen voor méér beweging en een gezonde nieuwe generatie”

Na jarenlang ernstig ziek te zijn geweest zet Days zich nu in voor een gezonde nieuwe generatie. Haar missie is om overal in het land structureel méér beweging in de buitenlucht aan te bieden en hiermee de jeugd en volwassenen weer in beweging te krijgen. Aanstaande vrijdag 11 september start Days Outside met een pilot in samenwerking met Humankind Kinderopvang en -Ontwikkeling bij voetbalvereniging VIOD Doetinchem. De pilot start met kinderen van de BSO plus vriendjes en vriendinnetjes en zal in het teken staan van bewegen in de buitenlucht. Tevens wordt er op deze dag een campagne film opgenomen waarin o.a. een speler van de Graafschap en een voormalig nationaal kampioen e-sporter in te zien zullen zijn.

DAYS OUTSIDE

“Tegenwoordig zit de jeugd meer binnen te gamen, te internetten en te netflixen dan dat ze nog buiten sportief bezig zijn.”

Days Outside is een maatschappelijk project op het gebied van gezondheid en beweging. Met dit project willen we inspelen op de tijden die aan het veranderen zijn en ons landelijk inzetten voor een ‘gezonde nieuwe generatie’. Onze missie is om ervoor te zorgen dat de jeugd en volwassenen dagelijks structureel méér gaan bewegen in de buitenlucht. Hiervoor hebben wij een programma ontwikkeld voor o.a. voetbalclubs, verenigingen, buurthuizen en de buitenschoolse opvang. Bij Days Outside zijn onze jeugd en ouderen iedere middag na schooltijd van harte welkom voor verschillende activiteiten in de buitenlucht. Days Outside verbindt en wil samen met lokale partners, gemeentes, bedrijven, trainers en stagiairs in iedere plaats en in iedere wijk na schooltijd een positief en sportief alternatief aanbieden.

Days Outside biedt de volgende activiteiten:

Soccer 4 Health: Allerlei leuke oefeningen met en zonder bal en aansluitend een partijtje voetbal.
Exercise 4 Health: Verschillende soorten oefeningen om fit, sterk en gezond te worden en om obesitas en overgewicht onder de jeugd en ouderen tegen te gaan.
Fit & Gezond: Vrije training voor voetballers om te herstellen en weer fit te worden na een blessure of ziekte.
Exercise 4U: Een mix van sporten zoals hockey en volleybal etc.

Naast de buitenactiviteiten willen we een ‘Days Outside Clubhuis’ realiseren waar iedereen gebruik mag maken van de Days Outside faciliteiten zoals een tafeltennistafel, voetbalspel, darts en een pooltafel. Het doel van het clubhuis in iedere wijk en in iedere plaats, is een plek in de wijk creëren waar jong en oud terecht kan om mentaal en fysiek gezond en fit te blijven door gezellig samen bezig te zijn en lichaam en geest te blijven trainen.

Met dit project willen wij de samenleving aansporen om verantwoordelijkheid te nemen voor een ‘gezonde nieuwe generatie’ en om de jeugd en ouderen ook overdag weer aan het bewegen te krijgen.

Beweegarmoede

Ieder jaar overlijden 5.3 miljoen mensen aan ziekten die gerelateerd zijn aan lichamelijke inactiviteit vertelt Days. Meer dan 3 op de 4 kinderen onder de 12 jaar krijgt te weinig beweging voor een goede gezondheid. En wereldwijd hebben 41 miljoen kinderen tussen de 0 tot 5 jaar obesitas en 1 op de 7 kinderen onder de 13 jaar in Nederland heeft overgewicht. Dat is gigantisch zegt Days. Dit moet en kan anders..

Oproep

Daarom willen wij samen met uw hulp in elke woonplaats en in iedere wijk een plek creëren waar jong en oud terecht kan om lichaam en geest te blijven trainen voor een betere gezondheid. We starten in de Achterhoek en willen het beweeg programma daarna gaan uitrollen door heel Nederland. Bent u die stagiair, ouder, trainer of ondernemer die zich graag inzet voor een gezonde nieuwe generatie en wilt u ons steunen om de jeugd weer structureel lekker te laten bewegen in de buitenlucht? Wilt u partner of sponsor worden? Of als club, vereniging, naschoolse opvang of buurthuis instappen? Dan kunt u contact met ons opnemen: www.DaysOutside.nl / info@daysoutside.nl

Days

Mijn naam is Days, initiatiefneemster van Days Outside, trainster van JO O17 en daarnaast voetbal ik in de zaal tussen de mannen. Als jong meisje was ik al altijd aan het sporten en bewegen. Ik deed aan voetbal, judo en basketballen en ging graag einden skeeleren. Ik heb Days Outside opgericht omdat ik jarenlang ernstig ziek ben geweest, ik lag op bed, zat in een rolstoel en regulier hadden ze me opgegeven. Dankzij een behandeling in het buitenland ben ik opgeknapt. Ik heb opnieuw moeten leren lopen en voetballen. Door mijn ziekte ben ik nóg meer gaan beseffen hoe belangrijk een sterk immuunsysteem, fit zijn, gezonde voeding en beweging is. Mijn missie is dan ook om iedereen weer aan het voetballen en bewegen te krijgen in onze steeds drukker wordende maatschappij.”